Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

9.4.15 / dotaz č. 56488
Dobrý den,
zajímá mě dotační titul MPO EFEKT E.2 Příprava energetických projektů řešených metodou EPC, resp. zda lze refinancovat náklady vynaložené na přípravu projektu EPC.
Předpokládám, že nová výzva bude opět vyhlášená někdy v listopadu 2015 a uzávěrky projektů budou v únoru 2016. Lze získat tuto dotaci na náklady vynaložené na přípravu EPC v 2015?
Dotační titul E.2 v rámci programu EFEKT je koncipován tak, že iniciuje zpracování analýzy vhodnosti pro vybrané objekty v majetku krajů a měst, zda je pro ně metoda EPC vhodná nebo ne. A předpokládá se, že žádostí o dotaci začíná proces přípravy projektu EPC.
Z toho vyplývá, že se nepředpokládá, že by vám mohla být přiznána dotace na práce, které byly provedeny v předchozím roce.
Je také otázka, jaké náklady na přípravu projektu mohou být dotovány. Účelově by mělo jít o zpracování analýzy, ze které by mělo vyjít doporučení, pro které objekty je metoda EPC vhodná a pro které ne. Jiné náklady na přípravu projektu EPC z příslušného dotačního titulu hradit nelze.
Odpovídá:  Ing., Mgr. Michal Staša* - EKIS Praha, Seven tisk