Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

30.4.15 / dotaz č. 56616
Dobrý den,

v září 2015 má být otevřená výzva v programu IROP - SC 2.5 -Snížení energetické náročnosti v sektoru bydlení (oblast bytových domů).

Chtěla jsem se zeptat, zda-li je možné někde vyčíst seznam povinných příloh, které se budou předkládat k žádosti. Je možné si to stáhnout na internetových stránkách? Předesílám, že jsem tuto konkrétní informaci jsem nikde nenašla. Je tedy možné že seznam povinných příloh se tedy vypisuje s každou výzvou ?

Předem děkuji za odpověd

L. Kadlčíková
Hezký den.
Podmínky pro čerpání podpory pro oblast bytových domů by měly být stejné (shodné) jako podmínky programu NOVÁ ZELENÁ ÚSPORÁM 2015 pro bytové domy. V rámci NZU 2015 jsou podporovány BD v Praze, zbytek republiky bude podporován z programu IROP SC 2.5 - proto stejné požadavky, podmínky a výše podpor. Pracovnícji SFŽP na seminářích také nepředpokládající nějaké odchylky, ale přesné zadání bude známo až v okamžiku vyhlášení.

Podmínky, požadavky a rozsah NZU můžete získat na http://www.novazelenausporam.cz/zadatele-o-dotaci/bytove-domy/
; podrobněji v doplňujícíc podkladech.
Rozdělení podpor je na tři hladiny s tím, že hladina Ao požaduje mimální snížení potřeby energie na vytápění o 20% (bez požadavku na zatřídení budovy) , hladina A.1 snížení o 30% (zatřídění budovy v kategorii nejhuře C) a hladina A3. pak 0 40% (zatřídení A-B)proti stávajícícmu stavu. zatřídění objektu se stanovuje dle PENB s výpočtovou metodikou a okrajových podmínek SFŽP.

Podrobnější informace jsou uvedeny v dokumentu "ZÁVAZNE POKYNY PRO ŽADATELE" - bytové domy.