Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

5.5.15 / dotaz č. 57337
Dobrý den. Došel mě od Vás email, že se zabýváte bezplatným poradenstvím v oblasti úspory energie. Chtěli bychom využít dotace z nového programu Zelená úsporám 2, který by měl začít běžet od května. Mají do něj spadat všechny projekty realizované myslím od ledna letošního roku. Na našem rodinném domě jsme minulý týden měnili okna, takže je zateplený a rádi bychom požádali o dotaci. Výměnu oken jsme zdokumentovali. Chtěl bych se zeptat, jestli nám na toto dokážete zpracovat žádost a jestli je tato služba zdarma. Děkuji za informace.
Dobrý den,
děkujeme za Váš dotaz.

Ano, výzva k podávání žádostí o poskytnutí podpory pro vlastníky a stavebníky rodinných domů na opatření ke snižování energetické náročnosti stávajících rodinných domů, výstavbu rodinných domů s velmi nízkou energetickou náročností, výměnu neekologických zdrojů tepla na vytápění a na instalaci solárních termických systémů byla již vyhlášena. Příjem žádostí probíhá od 15.5.2015 až do vyčerpání finanční alokace, nejpozději však do 31.10.2015.

Ano, v rámci oblasti podpory na snižování energetické náročnosti stávajících rodinných domů, kam spadá Vámi zmiňovaná výměna oken, je rozhodným datem pro posouzení způsobilosti nákladů 1. ledna 2015.

Naše Energetické konzultační a informační středisko (EKIS) slouží, jak i z názvu vyplývá, pouze k podávání informací, ke konzultacím. Rádi s Vámi probereme Vaše možnosti, podmínky programu a další náležitosti a nejasnosti.

Konzultace a pomoc se zpracováním žádosti Vám může být poskytnuta také na bezplatné lince Nová zelená úsporám 800 260 500, případně v kanceláři místně příslušného krajského pracoviště. Seznam a kontakty na krajská pracoviště: http://www.novazelenausporam.cz/krajska-pracoviste/

S pozdravem
EKIS Zlín
Odpovídá:  Ing., Ph.D Martin Janča* - EKIS Zlín tisk