Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

6.5.15 / dotaz č. 57368
Dobrý večer,mám skoro tu samou zkušenost.Dne 30.4.2015 přišli dva pánové.Tvrdili že jsou s energetického regulačního úřadu a jdou zkontrolovat cenu za dodávku el.energie,že nám jí měl dodavatel zlevnit.Chtěl vidět vyúčtování tak jsem mu ho ukázala.To si ofotil do tabletu,pak mi dal žárovky že to je dárek.Při tom mi předložil papír který zakryl krabici od těch žárovek a tvrdil že potřebuje podepsat že tu byl.Bohužel se vše odehrálo na chodbě takže jsem si všimla až doma že to je kupní smlouva zároveň s přechodem ke comfort energy.Ihned jsem volala na číslo které mi zanechal ale je odpojenè z provozu.Potřebovala bych poradit jestli můžu odstoupit od smlouvy a jak a zdali je možné na ně podat trestní oznámení.Předem vám moc děkuji za odpověď.
Vážená paní,
protože k uzavření smlouvy došlo mimo provozovnu, máte právo odstoupit od smlouvy do 14 dnů od zahájení dodávky elektřiny. Doporučujeme vám co nejdříve poslat výpověď smlouvy a vrátit žárovky. Můžete přiložit kopií smlouvy (originál si nechte). Adresa: Comfort energy Na Poříčí 24-26, Praha 1, 110 00, tel: 840 841 842, mail: rsima@comfortenergy.cz

Podvodné jednání můžete oznámit Energetickému regulačnímu úřadu:
http://www.eru.cz/kontaktni-formular

Na dodávku elektřiny nemají problémy se smlouvou vliv. Pokud vám současný dodavatel elektřiny oznámí ukončení smlouvy, informujte ho že vaše smlouva s Comfort energy je neplatná.

Přejeme hezký den!
M. Šimůnek, K. Srdečný
Odpovídá:  Ing., Arch. Martin Šimůnek* - EKIS Plzeň Ekowatt
Téma:  Elektřina
tisk