Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

8.5.15 / dotaz č. 57543
Dobrý den,
když si nevyberu dodavatele stavebních prací ze SOD, jaké dokumenty se v rámci NZÚ 2015 dokládají na prokázání toho, že dodavatel má příslušné oprávnění a odbornou způsobilost pro provádění prací daného typu? Stačí živnostenský list na provádění stavebních prací? Prosím uveďte konkrétně, jaký dokument se vyžaduje. Nikde jsem to nenašla.
Dtto k materiálům. Jakými doklady se prokazuje soulad technických vlastností materiálů a výrobků s podmínkami Programu, když nejsou uvedeny v SVT?
Dobry den,

Z dotazu není patrné o kterou oblast podpory se jedná A,B, nebo C, …..

Co se prokázaní potřebných vlastností použitých materiálů týče, tak vše je popsáno v závazných pokynech programu NZÚ2015 kapitola 4. (str.20) ….

„Dokumenty prokazující soulad technických vlastností použitých materiálů a výrobků s podmínkami Programu– předkládá se pouze v případě, že není vybrán výrobek/výrobky ze Seznamu výrobků a technologií (SVT). Vlastnosti výrobků a materiálů musí být prokázány certifikáty obsahujícími potřebné údaje s uvedením technických norem, dle kterých byly tyto hodnoty stanoveny nebo změřeny. Pokud certifikáty tyto hodnoty neobsahují, je nutno dodat i příslušné části protokolů o zkouškách výrobků vystavené nezávislou akreditovanou zkušebnou. Tyto dokumenty se předkládají v prosté kopii nebo v originále“

U dodavatelů se jedná o prokázání odborné způsobilosti kromě živnostenského listu, také pověřením, popř. certifikátem výrobce použitého materiálu, výrobku, že daná firma absolvovala odborné školení o montáži.

Každopádně pro snadnější průběh schvalovaní dotace bych Vám doporučil využít seznam doporučených dodavatelů a materiálu.

V případě více dotazů nás po předchozí tel. domluvě můžete osobně navštívit v naší kanceláři

S pozdravem J. Hrdina

EKIS 5052


736612101
Odpovídá:  Jaroslav Hrdina* - EKIS Františkovy Lázně tisk