Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

25.6.15 / dotaz č. 58697
Dobrý den,

prosím o předběžné posouzení zda dosáhneme na dotaci pro nová zelená úsporám pro rok 2015.

Koupili jsme RD v Břeclavi, dům je cca 50let starý zděný s plných pálených cihel. Dům je původním stavu. Dům má tři podlaží suterén, první obytné patro a druhé obytné patro.

Plánujeme kompletní rekonstrukci tzn. nové rozvody voda, plyn, odpady, el. Výměnu oken a vstupních dveří. Zateplení stropů nad půdou.

Zateplení fasády pokud to nebude nutné zatím dělat nebudeme.

děkuji předem.
Dobrý den,

děkuji za dotaz. Do dotace na Nová zelená úsporám lze zařadit výměnu oken a zateplení stropů. Abych dosáhli alespoň dotace v kategorii A.0 (kategorie nejnižší), je nutné realizovat okna s Uw=1,08W/m2K a lepší a strop na půdě musí mít značné množství tepelné izolace (alespoň 25 cm souvislé vrstvy, zde záleží na typu minerální vaty, potažmo její hodnotě tepelné vodivosti), aby byl splněn požadavek na hodnotu doporučenou. Lze předpokládat, že při přiměřené ploše stropů nad 2.NP dosáhnete těmito opatřeními úspory 20%, což je podmínka získání dotace A.0. Poté můžete získat dotaci 2100Kč/m2 okna a 330 Kč/m1 zateplené podlahy na půdě. V případě dotazů se neváhejte ozvat na můj mail pavel.stajnrt@dek-cz.com.

Zdraví

Pavel Štajnrt
Odpovídá:  Ing. Pavel Štajnrt* - EKIS Bystřice pod Hostýnem DEK tisk