Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

8.7.15 / dotaz č. 59361
Dobrý den,
projektuji rekonstrukci a přístavbu rodinného domu na dotaci NZÚ. Zajímalo by mne, v jakém rozsahu musí být popsány jednotlivé konstrukce a jejich skladby. Dále pak, jaké všechny informace o výplních dveřních a okenních otvorů by měli být zmíněny na výkresech. Můžete prosím uvést nějaký paktický příklad?

Předem děkuji za odpověď.
Dobrý den,
projektová dokumentace pro žádost o dotaci Nová zelená úsporám se řídí Závaznými pokyny programu NZÚ, kde je uveden minimální rozsah projektové dokumentace pro jednotlivé podoblasti podpory. U oblasti podpory A se jedná o Technickou zprávu a Výkresovou část - vše v souladu s vyhláškou č. 499/2006 Sb.
Výkresová část musí být zpracována pro stávající a nový stav. U jednoduchých a přehledných případů je možné návrh realizovaného opatření zakreslit do výkresů stávajícího stavu, avšak návrh musí být dostatečně odlišen. Fondem jsou akceptovány pouze čitelné výkresy.
Projektová dokumentace musí obsahovat:
- situaci stavby,
- půdorysy jednotlivých podlaží,
- charakteristické řezy.

Veškeré skladby, se kterými je uvažováno v energetickém posudku musí být označeny a popsány na jednotlivých výkresech - jedná se o konstrukce tvořící obálku budovy (obvodové stěny, podlaha na zemině, střecha, konstrukce k nevytápěnému prostoru, výplně otvorů).
U výplní otvorů je vhodné uvést:
- materiál výplně otvoru, zasklení, orientace ke světovým stranám (většinou v rámci názvu výplně) a uvažovaný součinitel prostupu tepla.

Popsané skladby v projektové dokumentaci se musí shodovat s energetickým posudkem.

S pozdravem
Ing. Tereza Nováková
Odpovídá:  Ing. Tereza Nováková* - EKIS Trutnov tisk