Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

6.8.15 / dotaz č. 59945
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jakým způsobem vyúčtovávat teplo člověku, který v řádném termínu (do konce loňského roku) neumožnil instalaci poměrových měřidel a byt k jejich instalaci zpřístupnil až v průběhu letošního roku. Má mu být spotřební složka počítána 1,6 násobkem za celé zúčtovací období nebo jen po dobu od začátku zúčtovacího období do data instalace a pak již podle náměrů z indikátorů? Nebo má být období bez indikátorů dopočítáváno zcela jiným způsobem (třeba dle denostupňů)? Děkuji za odpověď.
Vážený pane,
k Vašemu dotazu o způsobu vyúčtování tepla spotřební složky bez možnosti odečtu hodnot z poměrových měřidel doporučuji tento postup:
Pokud jde o bytovou jednotku bytového družstva,nebo SVJ mělo by se postupovat podle "Pravidel pro rozúčtování služeb spojených s užíváním bytu a nebytových prostor za rok 2014 daného SBD". V případě, že pravidla nejsou k dispozici doporučuji spotřební složku spočítat 1,6 násobkem průměrné hodnoty spotřební složky nákladů připadajících na 1m2 započitatelné podlahové plochy zúčtovací jednotky do data instalace poměrových měřidel.

S pozdravem
Odpovídá:  Zdeněk Tobola* - EKIS Ostrava EZE tisk