Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

16.9.15 / dotaz č. 61385
Zajímá mě, zda mohu o dotaci "Zelená úsporám" požádat zpětně. Vlastníme dům po celkové rekonstrukci(výměna a zateplení střechy, zateplení fasády, izolace domu, okna jsou plastová s trojskly, vytápění plynovým kotlem, solární ohřev vody). Projektová dokumentace je z roku 2014. Dům je v užívací od 1.1.2015.

Jestli je datováno i vypracování žádosti a kdy můžeme o dotaci požádat. Jak dlouho vyřízení žádosti trvá.
Dobrý den,
podat žádost o dotaci v rámci programu Nová zelená úsporám (NZÚ) bylo v předchozí výzvě možně. V předchozí výzvě byly uznány pouze výdaje na podporovaná opatření realizovaná na rodinných domech (RD) po 1. 1. 2014 (v případě podoblasti A.0 realizovaná po 1. 1. 2015).
V současné době je příjem žádostí pro RD v programu NZÚ ukončen. Čeká se na vyhlášení nové výzvy. Zda bude možné požádat zpětně o dotaci záleží na oblasti podpory a podmínkách nové výzvy.
V poslední výzvě pro RD se žádost podávala on-line pomocí formulářu umístěných na webových stránkách programu NZÚ. Poté se vytištěné a podepsané žádosti spolu s dalšími přílohami odeslali poštou nebo osobně doručily na některé z krajských pracovišť Státního fondu životního prostředí ČR (SFŽP ČR), a to nejpozději do 5 kalendářních dní ode dne elektronické evidence žádosti.


Odpovídá:  Ing. Karel Pejchal - EKIS Praha Enviros tisk