Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

6.10.15 / dotaz č. 62314
Dobrý den,
dnes jsem si přečetl Váš článek http://www.energetickaporadna.cz/?p=1196
Díky tomuto článku se na Vás obracím.
Dne 30.9.2015 jsem podepsal smlouvu s Comfort Energy a poté zjistil že jde o "podvod". LED žárovky od fa:Comfort Energy jsem již rozbalil a nainstaloval. Dva obaly od žárovek, ale již nemám.
Nyní bych po přečtení článku, od nich odstoupil. Smlouva u stávajícího dodavatele ČEZ mi končí až v roce 02/2017. Jak se k tomu můžu postavit?
PS: Centrále Comfort Energy, jsem zatím telefonicky nepotvrdil smlouvu. Volají každý den.

Předem děkuji za odpověď

S pozdravem
Dobrý den,

pokud u Comfort Energy nechcete zůstávat, resp. přejít k nim s odběrem energií, je nutné vypovědět jak smlouvu na dodávky energie, tak kupní smlouvu na žárovky.

Od kupní smlouvy na žárovky je třeba odstoupit písemně (dle občan. zákoníku, par. 1829), pokud vím, uváděli, že je tak nutné učinit do 30 dnů, zkontrolujte v obchodních podmínkách, zda se nezměnilo. K odstoupení od kupní smlouvy je třeba přiložit i žárovky. Většinou je vhodné, pokud jsou v původním a nepoškozeném balení.

Současně je třeba písemně odstoupit od smlouvy na dodávky elektřiny/plynu, a to dle energetického zákona, který říká, že tak lze učinit ještě 5 dnů před zahájením dodávky. Spojit se můžete i se svým stávajícím dodavatelem a upozornit ho na celou situaci. Někdy bývají nápomocni při řešení takových situací.

S pozdravem

Jana Poncarová
Odpovídá:  Mgr. Jana Poncarová* - EKIS Plzeň Ekowatt
Téma:  Elektřina
tisk