Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

13.1.16 / dotaz č. 65258
Pěkný den, po několika letech se budu vracet do svého bytu. Nyní jsou ve výpovědi podnájemníci, kteří mají elektroměr napsaný na sebe. Já za sebe řeším nejvýhodnějšího dodavatele elektrické energie, budu si samozřejmě na sebe přepisovat i elektroměr. V bytě není plyn, vytápění dálkové. Na elektřinu budu vařit, péct, sušit a prát prádlo, samozřejmostí je lednice kombinovaná s mrazákem, používání PC, TV, telefonů… V bytě budu bydlet s dvěma dětmi, nyní 6 a 3 roky. Prosím, jak a u koho v takovémto případě odebírat el. energii a jak postupovat u přepisu? Předem děkuji za info. S přáním hezkého dne.
Dobrý den,

děkujeme za Váš dotaz. Ve vašem případě bych spotřebu odhadovala na nějakých 1,5 až 2 MWh ročně. Rozdíly mezi dodavateli v takovém případě nejsou závratné, ale vhodným výběrem lze ušetřit kolem 500 až 1 000 korun.

Konkrétní srovnání cen dodavatelů vám zasílám e-mailem.

Co se týká přepisu odběrného místa, začněte ho řešit, až si vyberete dodavatele elektřiny. Přepis by měl být realizován v koordinaci s novým dodavatelem. Je třeba, aby stávající odběratel odběr ukončil prostřednictvím speciálního formuláře, který lze dohledat na stránkách dodavatele. Ten se potom zasílám novému dodavateli, který už zbytek formalit vyřídí za vás.

S pozdravem

Jana Poncarová
Odpovídá:  Mgr. Jana Poncarová* - EKIS Plzeň Ekowatt
Téma:  Elektřina
tisk