Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

19.12.16 / dotaz č. 76608
Dobrý den,

Mohu mít na Vás pár konkrétních dotazů? Podle odpovědí se domluvíme na dalším postupu.
1. Co je "Dokumentem prokazujícím technické vlastnosti použitých materiálů a výrobků" pro výrobky, které nemají SVT? U nás jde konkrétně o rekuperaci ATREA.
2. Je třeba k dokumentaci přiložit faktury a jejich úhradu za zhotovení odborného posudku?
3. Je možné mít více soupisů faktur - pro každého ze 4 dodavatelů zvlášť?
4. Kdo je osobou provádějící odborný technický dozor?

Předem Vám děkujeme za odpovědi.
Dobrý den,

1. Dokumentem prokazujícím technické vlastnosti použitých materiálů a výrobků jsou technické listy prokazující plnění základních technických požadavků programu na jednotlivé výrobky nebo hodnoty uvažované ve výpočtu. V případě rekuperační jednotky je to účinnost zpětného získávání tepla dle EN 308 z technického listu výrobku dostupného na stránkách výrobce. Nicméně společnost atrea má pro své výrobky SVT kódy - viz odkaz (http://registrace.novazelenausporam.cz/vyhledavani/vyhledavani-vyrobku/?s=1&st=atrea&type=nazev_zadatele)

2. Ano je třeba doložit faktury za úhradu odborného posudku (energetického posudku, projektové dokumentace a blowerdoor testu), oproti kterým Vám vyplatí dotaci za projektovou přípravu

3. Ano je možné mít i více soupisů faktur - pro každého dodavatele zvlášť, nicméně bych pak doporučoval udělat ještě přehled soupisů faktur, ze kterého bude patrná celková profinancovaná částka v rozdělení na způsobilé a nezpůsobilé výdaje. Do tohoto dokumentu uvedete přehled součtů z jednotlivých soupisů.

4. Stavební dozor je na projektech financovaných z veřejných prostředků povinný a je to osoba, která Vám hlídala správný průběh stavby, že vše bylo realizováno v souladu s projektem a závaznými předpisy. Tato osoba Vám potvrdí i tento formulář. Není to osoba zastupující dodavatele, ale Vás.

s pozdravem
Odpovídá:  Ing. Michal Čejka* - EKIS Praha Porsenna tisk