Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

12.5.17 / dotaz č. 80848
Dobrý den. Máme postavenou novostavbu v obci Krásný Les z liapor ksl 365. Můj dotaz je zda je třeba zateplovat, příp. jakou vrstvou polystyrenu. Jako finální fasádu plánujeme imitaci z kamene, která je z betonu tloušťky 1 až 3 cm. Mockrát děkuji za odpověď.
Dobrý den,
pro přesnou odpověď je nutné vaši otázku doplnit přesnými informacemi. Cihla Liapor KSL 365 se vyrábí ve dvou pevnostních třídách, které mají vliv na výsledný součinitel prostupu tepla. Je třeba upřesnit přesný typ cihly. Použili jste tepelně izolační omítku? K přesné odpovědi je dobré mít k dispozici projektovou dokumentaci, která odpovídá realitě a poté je možné na váš dotaz odpovědět.
Dále je důležité vědět, že při návrhu tloušťky tepelné izolace při zateplení obvodové stěny je třeba vycházet z celkového energetického hodnocení budovy. Předpokladem je splnění požadavků dle ČSN 73 0540-2 (2011). Součástí projektové dokumentace na váš dům byl měl být průkaz energetické náročnosti, ze kterého je jasně vidět, zda je nutné zateplovat, či nikoli. Výsledky průkazu en.náročnosti by měly být zohledněny v projektové dokumentaci.
Pokud zjistíte více informací, neváhejte se na nás obrátit.
Odpovídá:  Ing., Ph.D. Roman Koutný* - EKIS Ostrov (Karlovy Vary) tisk