Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

9.2.18 / dotaz č. 90372
Dobrý den,

již máme hotový projekt na dřevostavbu a aktuálně řešíme, zda bychom mohli dosáhnout na dotaci „Nová zelená úsporám". Do konce března plánujeme postavit základovou desku a od dubna začít stavět RD. Nyní potřebujeme poradit, případně upravit projektovou dokumentaci, zajistit energetický posudek a podklady nutné pro podání žádosti „Nová zelená úsporám". Můžete mi prosím napsat Vaši cenovou nabídku na vyhotovení výše uvedeného a případně i termín, kdy by bylo možné se s Vámi sejít a domluvit se na konkrétním postupu.

Děkuji.
Vážená paní,
pokud váš projektant nenavrhoval dům od začátku jako pasivní, velmi pravděpodobně nesplníte kritéria programu Nová zelená úsporám (NZÚ). Dříve, než si někde objednáte energetický posudek, bylo by dobré záměr zkonzultovat a zvážit, jestli je projekt třeba možné nějak upravit. Na konzultaci vezměte kromě projektu stavební části i i Průkaz energetické náročnosti budovy - měl by být součástí projektu a projekt vytápění a větrání.
Termín bezplatné konzultace v EkoWATTu si prosím dohodněte na tel: 266 710 247 (Praha) nebo 774 697 901 (Č. Budějovice) Můžete případně i jiné středisko EKIS, viz https://www.mpo-efekt.cz/cz/ekis/strediska-EKIS

S pozdravem
K. Srdečný