Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Nové energetické štítkování domácích elektrospotřebičů

Energetický štítek poskytuje velmi jednoduchý způsob, jak si vybrat energeticky úspornější elektrospotřebič. Energetické štítky Vám umožní přehledně srovnat vybrané modely a jednoduše se rozhodnout pro nejúspornější spotřebiče na trhu.
V průběhu roku 2011 se v obchodech u některých spotřebičů objevují nové typy energetických štítků. Tyto štítky se od těch původních liší jak vzhledem, tak i obsaženými informacemi. Jaké jsou hlavní změny v energetickém štítkování elektrospotřebičů? Kterých elektrospotřebičů se to týká? Jak bude vypadat nový štítek a jaké jsou rozdíly mezi novým a původním štítkem? Jak vybírat spotřebiče a jak je správně obsluhovat? Odpovědi na tyto otázky naleznete v předložené publikaci.
Publikace přináší nejen podrobný přehled o hlavních změnách ve štítkování elektrospotřebičů, ale také zde naleznete katalog jednotlivých kategorií spotřebičů, jichž se energetické štítkování týká. U každé kategorie spotřebičů jsou také uvedeny informace o správném výběru a obsluze spotřebiče i o případných dalších změnách, které se příslušné kategorie týkají.
Rok vydání:  2011
Zdroj:  Seven, o.p.s.
Stáhněte zde