Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

3.10.11 / dotaz č. 29411
Dobrý den, chci se zeptat kolem možnosti změny dodavatele u elektřiny. Poslední dobou mě navštěvují obchodníci a nabízí levnější elektřinu. Je v současné době možná změna u domácností a dá se zjistit předpokládaná roční úspora? Naším dodavatelem je ČEZ, produkt D 02d, roční spotřeba elektřiny 3 500 kWh.
Děkuji za odpověď
Dobrý den,
mohu jen potvrdit, že i odběratelé z řad domácností si dnes mohou zvolit vhodnějšího dodavatele elektřiny. Metodika, jak správně postupovat ve výběru dodavatele se nachází na webových stránkách www.eru.cz. Hned na úvodní stránce najdete odkaz na postup, jak správně postupovat při změně dodavatele. V rámci posouzení levnější nabídky doporučuji řádně prostudovat obchodní podmínky dodavatelů, ceníky dodávek elektřiny, které jsou k dispozici na webových stránkách každého dodavatele, platnosti navrhovaných smluv a případné platby spojené s uzavřením nové smlouvy či za poskytované služby. Pokud již dostáváte nabídky na změnu dodavatele včetně návrhu smlouvy, doporučuji jejich řádné prostudování případně se obrátit na kvalifikované energetické poradce a domluvit si osobní konzultaci k dané problematice. Seznam je na webových stránkách www.mpo-efekt.cz - střediska EKIS.
Pokud si chcete vypočítat předpokládanou roční úsporu nákladů za silovou elektřinu, doporučuji webové stránky www.eru.cz, sekce elektřina, změna dodavatele, cenový kalkulátor plateb. Po zadání příslušných podkladů a kliknutím na porovnání nabídek dodavatelů se vám zobrazí předpoklad roční úspory. Jen upozorňuji, že údaje jsou dány cenami silové elektřiny roku 2011.
Odpovídá:  Václav Šafařík ml. - EKIS RENVODIN-ŠAFAŘÍK
Téma:  Elektřina
tisk