Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

4.10.11 / dotaz č. 29449
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, kde lze zjistit platnost nízkého tarifu u odběru domácnosti u produktu D 25d (dodavatel E.ON). Dále vzhledem k velké spotřebě elektřiny zvažujeme změnu dodavatele. Dá se zjistit předběžná roční úspora nákladů za elektřinu?
Dobrý den,
váš dodavatel E.ON má na svých webových stránkách www.eon.cz hned na úvodní stránce odkaz na platnost nízkého tarifu. Po odkliknutí vyberte patřičný okres (Rudíkov okres Třebíč) a poté zadejte ke kombinaci písmen patřičná čísla, která jsou k dispozici na vašem přijímači HDO, který by měl být instalován v elektroměrové skříni společně s fakturačním elektroměrem. Po zadání čísel a odkliknutí výsledku se vám zobrazí časové úseky platnosti nízkého tarifu. Zde jen upozorňuji, že platnost nízkého tarifu má svou uvedenou časovou platnost. Po skončení doby platnosti je třeba znova provést stejné zadání na následující období.
Pokud máte větší spotřebu elektřiny (není uvedená), je možné po zadání všech podkladů zjistit předpokládané roční úspory, avšak momentálně jen za období roku 2011. Možnost zjištění je na webových stránkách www.eru.cz / elektřina / změna dodavatele elektřiny / cenový kalkulátor plateb. Po zadání údajů a odkliknutí na porovnání dodavatelů se vám zobrazí uvedené dodavatelské společnosti s předpokládanou roční úsporou za silovou elektřinu za rok 2011. Pro rok 2012 zatím nejsou k dispozici ceny silové elektřiny (budou známy na konci roku 2011). Pokud projevíte zájem o změnu dodavatele, doporučuji osobní návštěvu např. energetického konzultačního a informačního střediska, jejichž seznam je k dispozici na webových stránkách www.mpo-efekt.cz / střediska EKIS.
Odpovídá:  Václav Šafařík ml. - EKIS RENVODIN-ŠAFAŘÍK
Téma:  Elektřina
tisk