Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Stanovení možnosti energetických úspor instalací moderních výkonových transformátorů

Publikace „Stanovení možnosti energetických úspor instalací moderních výkonových transformátorů" se zabývá vyčíslením potenciálu energetických úspor pomocí náhrady stávajících typů distribučních transformátorů za novější typy, které mají nižší ztráty.
Publikace je zpracována společností, která dlouhé desítky let tyto transformátory vyrábí a distribuuje. Publikace je uvedena kontextem snižování ztrát distribučních transformátorů v Evropě a následně popisuje princip těchto zařízení. Následně se publikace zabývá analýzou desítek tisíc distribučních transformátorů na území ČR, a to od nových instalací až po desítky let stará zařízení různých výkonů. Tento sumář je dán do kontextu s legislativou EU na parametry distribučních transformátorů. Z pohledu dopadů jsou poté kvantifikovány přínosy na straně odběratele i dodavatele
Cílem bylo vytvoření přehledu o aktuálních možnostech v oblasti energetických úspor distribučních transformátorů v ČR. Publikace zahrnuje podrobný souhrn technického potenciálu a je primárně určena pro širokou odbornou veřejnost a státní správu.
Rok vydání:  2021
Velikost:  2.3 MB
Stáhněte zde