Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

10.1.23 / dotaz č. 150523
Dobrý den,
jsem starobní důchodce, vlastním rodinný dům kde jsem přihlášen k trvalému pobytu a chci požádat o dotaci na výměnu oken a vchodových dveří v rámci - Nová zelená úsporám Light. Potřebuji vypracovat odborný posudek, který musím přiložit k žádosti o dotaci. Prosím o přidělení termínu, kdy se mohu dostavit a kam za účelem vypracování tohoto posudku. Děkuji.
Dobrý den,
na webových stránkách programu Nová zelená úsporám Light na https://novazelenausporam.cz/nzu-light/, naleznete všechny důležité informace a mezi dokumenty také Závazné pokyny pro žadatele.
Výše dotace na 1 ks okna je 12.000,-Kč, na 1 ks vstupních dveří je pak dotace 18.000,-Kč, vše až do maximální výše 150.000,-Kč.

Pokud splňujete základní podmínky programu podpory a patříte do skupiny osob, které mají na podporu nárok, můžete podat žádost prostřednictvím systému AIS SFŽP až do 31.8.2023.
Pro podání žádosti Vám zpracujeme odborný posudek k vybraným opatřením - výměně oken a dveří. Odborný posudek bude pro Vás zpracován zdarma.
Pokud budete potřebovat podrobnější informace a pomoc, poskytuje naše středisko EKIS konzultace, které jsou vždy v pondělí a středu od 13-17 hodin.

S pozdravem,
EKIS Rakovník
Ing. Lubomír Tichý