Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

15.3.23 / dotaz č. 155740
Dobrý den,chtěla jsem se zeptat na vyhlášku č. 269/2015 sb. o rozúčtování nákladů na vytápění. Neboť nechápu proč se používají koeficienty pro rozúčtování když máme v domě každý svůj vlastní přístroj na měření spotřeby plynu (vytápění).
Dobrý den,
vyhláška č. 269/2015 Sb. stanovuje zejména rozsah výše základní a spotřební složky u rozúčtování nákladů na vytápění a společnou přípravu teplé vody pro dům, jejich rozdělení mezi příjemce služeb, hodnoty určené jako spodní a horní hranice oproti průměru zúčtovací jednotky v daném zúčtovacím období. Vyhláška se vztahuje na domy s ústředním vytápěním (vytápění i temperování domu jako celku pomocí ucelené propojené soustavy a tato soustava je napojena na společný zdroj tepla) a na domy, v nichž je teplá voda centrálně připravovaná pro byty a případně nebytové prostory.
Vyhláška se tedy nevztahuje na byty a nebytové prostory s etážovým vytápěním. Pro rozúčtování nákladů při individuálním způsobu zajišťování dodávky tepla do bytů se náklady nerozúčtovávají, ale přímo dodavatelem se fakturují příjemci služeb.
Odpovídá:  Ing. Karel Pejchal - EKIS Praha Enviros
Téma:  Legislativa
tisk