Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

25.9.23 / dotaz č. 170204
Pro projekt NZÚ potřebuji "odborný posudek" k zateplení stávající střechy RD (energetické hodnocení a projektová dokumentace). Není mi jasné, zda EKIS tento posudek po dodání všech podkladů vypracuje zdarma (jak uvádí MPO), popř. kolik stojí.
Dobrý den,
děkujeme za dotaz. Je otázkou, na jaký dotační titul cílíte.
Pokud na program Nová zelená úsporám Light (program určený pro starobní důchodce / invalidní důchodce 3. stupně / domácnosti pobírající příspěvek na bydlení), tak zde je zpracování Odborného posudku a Závěrečné zprávy zdarma. V tomto případě si vyberte jedno z poradenských středisek EKIS nebo MAS ze svého okolí, kontakty zde: https://novazelenausporam.cz/poradenstvi-pro-nzu-light
Dané středisko Vám pomůže s celým dotačním procesem.

Pokud se ale jedná o standardní program Nová zelená úsporám (včetně programu "Oprav dům po babičce"), tak zde je již potřeba poměrně robustní a nákladný Odborný posudek, který se skládá ze stavební projektová dokumentace a energetického hodnocení. Odborný posudek je tedy v tomto případě již placenou službou. Cena se obvykle odvíjí od rozsahu stavebních úprav, velikosti/členitosti objektu a od dostupných podkladů.

Za EKIS Praha 6
František Duda

Odpovídá:  Ing. František Duda - EKIS Praha EnergySim tisk