Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

12.12.23 / dotaz č. 180207
Dobrý den,
Mám doplňující dotaz k vaší odpovědi na dotaz č. 177391 / 21.11.23:
Objekt napojen přímo na CZT (4trubka), není v něm předávací ani směšovací stanice, přípojný výkon pro vytápění objektu nad 70,0 kW = vaše odpověď: Povinnost kontroly jednoznačně ANO.
Jak se má ale správně posoudit případ: Objekt napojen přímo na CZT (4trubka), není v něm předávací ani směšovací stanice, přípojný výkon pro vytápění objektu je nižší než 70,0 kW. Je nutno ještě zohlednit v posouzení přípojného výkonu i to, že objekt je současně napojen na centrální rozvod TV + cirkulace TV z kotelny CZT přímo, bez patního měřiče tepla. Je třeba brát tento „nezjistitelný výkon pro ohřev teplé vody“ jako přípojný výkon odběrného místa soustavy zásobování tepelnou energií podle § 3 Vyhl.č. 38/2022 Sb., přičíst ho k přípojnému výkonu pro vytápění objektu a pokud by byl tento součet vyšší než 70,0 kW tak je povinnost provést kontrolu, nebo se tímto nezabývat a pro posouzení povinnosti kontroly ANO / NE vycházet pouze z přípojného výkonu pro vytápění objektu.
Děkuji za odpověď.
Dobrý den,
pokud je teplá voda připravána stejným zdrojem, jako pro vytápění, pak se potřebný výkon pro přípravu teplé vody započítává. Pokud je teplá voda připravována samostatným zdrojem, pak se nezapočítává. Pro právní výklad vašeho případu doporučuji se obrátit s vaším dotazem přímo na autora dané vyhlášky, a to MPO.
Odpovídá:  Ing. Karel Pejchal - EKIS Praha Enviros
Téma:  Vytápění
tisk