Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

4.2.24 / dotaz č. 184632
Dobrý den, nevím, zda nám můžete poradit ohledně vyhlášky č. 38/2022 Sb. - Vyhláška o kontrole provozovaného systému vytápění a kombinovaného systému vytápění a větrání.
Pokud ano, jde o situaci, kde náš bytový dům (SVJ) je zásobován teplem z domovní kotelny, která je vlastnictvím Města Poděbrady.
Kdo má konat ve smyslu vyhlášky? SVJ v součinnosti s Městem Poděbrady nebo Město Poděbrady v součinnosti s SVJ? Jde mi zvlášť o §9 odst (1) https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2022-38#p9 týkající se regulace a měření. Předávací stanici nemáme. Regulace je součástí kotelny.
Kotelna nám dodává topné médium podle ekvitermní regulace, my médium neregulujeme, jen si zaznamenáváme teplotu topné vody na vstupu do domu. Radiátory v bytech jsou opatřeny termostatickými ventily. Městu Poděbrady platíme za dodané GJ. Jejich množství určuje měřením nebo výpočtem Město Poděbrady. Děkuji Vám za případnou odpověď a zdravím.
Dobrý den,
doporučuji kontaktovat přímo dodavatele energie (Město Poděbrady) a domluvit konkrétní postup, vyhláška 38/2022 Sb. svým textem nejde do výše uvedených podrobností. Nicméně z logiky věci „povinnost konat“ má SVJ z titulu odběratele i majitel kotelny z titulu jejího provozování.
S pozdravem Dalibor Andrejs, EKIS Nymburk.
Odpovídá:  Ing. Dalibor Andrejs - EKIS Nymburk Andami
Téma:  Legislativa
tisk