Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

24.9.12 / dotaz č. 35440
Dobrý den,
prosím o sdělení co všechno mohu požadovat od developera ohledně teplovodního vytápění své nové bytové jednotky 2+kk. Mám nepřiměře problémů.
Již dvakrát jsem měnila radiátory, neboť nebyly v požadované kvalitě.
V mnou placeném nadstandardu podlahového vytápění WC a kk,kdy jsem dodala nákres vytápění kk.Jsem se dověděla, že mám vyhřívaný celý kk, tudíž i mrazák s lednicí a projektová dokumentace se na můj tlak začala dodatečně zpracovávat.Fotodokumentace podlahového vytápění není pořízena.
Prostorový termostat je v chodbě, která bude oddělena posuvnými dveřmi, developer mi zhotovil jádro,takže ví, že budu pokoj oddělovat.Nevím, zda se budu chodit ohřívat průběžně na chodbu, nebo mrznot v pokoji. Jak dál?
V projektu developera je podlahové vytápění koupelny.Co mohu požadovat k tomuto projektu.
Co všechno musím obdržet ohledně topení, než byt převezmu?
To není silvestrovská povídka, ale realita.Moc prosím co nejdříve.S pozdravem
Dobrý den,
vakuové izolační panely jsou na českém trhu stále poměrně novinkou a tak osobní zkušenosti z jejich delšího používání nemáme. Každopádně podle dostupných informací a technických listů jednotlivých výrobců se jedná o difúzně uzavřený systém, zjednodušeně řečeno, přes panely neprojdou žádné vodní páry, což může mít fatální vliv na distribuci vlhkosti ve stávajícím zdivu. Zvláště u staršího zdiva, kde chybí zřejmě hydroizolace od zemní vlhkosti, je vhodné používat difúzně otevřené systémy - izolanty. Nejvíce zkušeností a nejrozšířenějším kontaktním zateplovacím systémem pro tyto účely jsou ty s izolanty z minerálních vláken. Obdobným materiálem jsou celulózová vlákna. Právě kvůli zmíněným problémům s vlhkostí nedoporučujeme izolanty z polystyrenu.
Odpovídá:  Ing. Vlastimil Sucháček* - EKIS Brno, Energ-servis
Téma:  Vytápění
tisk