Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

17.12.12 / dotaz č. 37691
Dobry den,
mame zajem o stavbu NED, pripadne PD. Objevili jsem firmu, ktera nabizi zminene stavby ralizovat. Vyzadal jsem si dokumentaci, tuto mi neposlali (osobne je pry mozno nad dokumentaci diskutovat). Poslali energeticky stitek budovy. Muzete, prosim, posoudit, zda pouzite stavebni materialy, druh vytapeni a jine vlastnosti tohoto domu jsou dobrou investici. Jedna se o kvalitni NED?
Energeticky prukaz (*.pdf) mam k dispozici, stranky konkretniho domu: http://www.barxconstructions.cz/typy-domu/villa-vinci-11.html
Hezký den,

jaké zvolíte materiály na stavbu nízkoenergetického domu si musíte určit sám podle Vašich preferencí a finančních možností. Bude také záležet v jakém prostředí dům postavíte. Pokud se Vám zdá nabídka firmy zajímavá, je určitě vhodné některý z nabízených domů navštívit a pohovořit s jeho obyvateli jak jsou s bydlením spokojeni.

Zda se jedná o dobrou investici Vám neřeknu. Mohu Vám pouze poradit, pokud budete řešit konkrétní detaily stavby, způsob vytápění domu, či využití obnovitelných zdrojů energie. Určitě je správné mít dům dobře tepelně izolovaný a využívat v něm obnovitelné zdroje energie pro energetické účely. Pokud budete mít konkrétní dotaz, rád Vám ho zodpovím.

S přátelským pozdravem Lubomír Klobušník, energetický poradce ECČB