Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

23.4.13 / dotaz č. 39498
Dobrý den, jsem ředitelkou střední školy a mám pár dotazů na energetický audit. Máme zpracovaný EA z roku 2004. Jaká je jeho platnost? Je možné audit pouze "aktualizovat", pokud nebyly provedeny žádné změny? Máme v plánu žádat dotace na zateplení z nové Zelená úsporám, můžeme použít tento audit nebo potřebujeme jiné podklady a jaké? Můžete mi prozradit průměrnou cenu nově zpracovaného auditu na objekt školy? Stačí orientačně, chápu, že přesnou cenu mi sdělí přímo zpracovatel na základě mnoha faktorů.
Děkuji za odpověď.
Dobrý den,
platnost energetického auditu není dána (do budoucna se projednává možnost platnosti 5 let), ale jednotlivé dotační tituly mají ve svých podmínkách různé doby platnosti EA (3,2,1 rok). Co se týče nové Zelená úsporám, ještě nejsou konkrétní podmínky dány, takže nevím co budete k žádosti potřebovat. Je možné že nejenom EA ale i Průkaz energetické náročnosti budovy a Štítek obálky budovy. V současné době se spíše předpokládá získání dotace z programu OPŽP, kde byste mohli také žádat na zateplení budovy, v nejbližších dnech bude výzva vyhlášena.
Jelikož se změnila vyhláška pro provádění EA od 1.1.2013 budete muset audit trochu více "aktualizovat". Spíše se bude jednat o nový energetický audit.
cena se odvíjí od velikosti, členitosti, technologickém vybavení a případně spotřeby energií ve škole. A také podle dostupných projektových dokumentací. Může být od 20 000 - 200 000kč