Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

18.6.13 / dotaz č. 40620
Přeji dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda je práce v oboru energetiky na univerzitě započitatelná do praxe při žádosti o udělení oprávnění vykonávat energetické audity (Energetický auditor)? Pracuji na pozici odborného asistenta na katedře energetiky. Zjišťuji zde obory Technická zařízení budov, Větrání, vytápění a klimatizace.
Dobrý den,
dle zákona 406/2000 Sb. se za odbornou způsobilost považuje vysokoškolské vzdělání získané studiem v bakalářských, magisterských nebo doktorských studijních programech v oblasti technických věd a jejich oborech energetiky nebo stavebnictví a 3 roky praxe v oboru nebo střední vzdělání s maturitní zkouškou v oblasti vzdělání technického směru v oboru energetiky nebo stavebnictví a 6 roků praxe v oboru, nebo vyšší odborné vzdělání v oblastech technického směru v oboru energetiky nebo stavebnictví a 5 let praxe v oboru.
Předpokládám, že vaše vzdělání odpovídá požadavkům. Požadovaná praxe v oboru je ve vašem případě na pozici odborného asistenta na katedře energetiky - obory Technická zařízení budov, Větrání, vytápění a klimatizace započitatelná, záleží nyní na její délce.
Odpovídá:  Ing. Helena Bellingová* - EKIS Liberec tisk