Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

17.9.13 / dotaz č. 42702
Dobrý den
Bydlíme v panelovém domě a jsme napojeni na výměnikovou stanici. Nyní začla topná sezona a nám topí topení pouze v pokojích. Topení v koupelně -registr nám nezačal topit. Je topení - registr zastaven někde ve sklepě nebo závada může být někde jinde. Jak se můžeme bránit proti zastavení registru, můžeme požadovat nějaké snížení nájmu za nevyužité služby po BD,který dům spravuje a závadu neodstraníl.
Předem za všechny rady děkuji.
Dobrý den,
napadá mě více možností, zkuste je řešit postupně jak píšu.
1) Je opravdu zastavena stoupačka. Je možné že se něco opravovalo nebo byla prováděna rekonstrukce a stoupačka byla zastavena a už jí nikdo nepustil. Domovník by měl vědět, kde je uzávěr vaší stoupačky. případně někdo ze správy domu.
2) Není stoupačka řádně odvzdušněna. Je zapotřebí na začátku sezony stoupačku odvzdušnit a to se provádí v nejvyšším místě, tedy v bytě úplně nahoře. Odvzdušnění je potřeba vícekrát opakovat zvlášť tehdy byl-li systém vypuštěn. Řešte se sousedem
3) Někdo na vaší stoupačce pod vámi si nainstaloval otopné těleso na registr nebo do něho nějak neodborně zasáhl. Řešte s domovníkem nebo BD.
Odpovídá:  Ing. Milan Szotkowski - EKIS Třanovice C.E.I.S. (Český Těšín)
Téma:  Vytápění
tisk