Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

27.9.13 / dotaz č. 42832
Dobrý den, chtěl bych Vás požádat o radu s výběrem vhodného systému vytápění do právě stavěného RD na vysočině. Jedná se o klasický zděný RD s obytným podkrovím. Dle PD máme od projektanta vypočtenou TZ na 5,9. Budeme ovšem zateplovat více než je v plánu s PD. Obvodové zdivo Family 50 + možná dodatečné zateplení 5-8cm, okna trojskla, 30cm vaty ve střeše a 20cm poly.v podlaze. RD má asi 120m2 včetně garáže (sam.RD 89,25m2). V celém RD bude podlahové teplovodní vytápění kromě garáže která bude temperována pouze jedním radiátorem a v koupelnách v přízemí a patře budou nad podlah.vytápěním ještě umístěny el.rohože pro "okamžité" teplo. Jako zdroj bychom chtěli krbovou vložku a to buď teplovodní s napojením na AKU a elektrokotel nebo TČ + vložku horkovzdušnou. Stále se nemůžeme rozhodnout, který systém by byl nejvhodnější a nejekonomičtější.
Děkuji za radu.
Dobrý den,

Pro vaši novostavbu RD ve Vojnově Městci, s vypočtenou TZ 5,9kW doporučuji především TC a to vzduch – voda. Přímo ve Žďáru je prodejce TC, který nabízí TC vzduch-voda s jednofázovým připojením 2,1kW a s výstupem 6 kW.

Jisté je, že podobných prodejců a tedy i typů TC je více. Pro realizaci TC hraje i to, že máte podlahové vytápění. Další detaily je třeba dořešit s projektantem TZB





Odpovídá:  Milan Šorf* - EKIS Město Žďár nad Sázavou
Téma:  Vytápění
tisk