Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

11.12.13 / dotaz č. 45031
Dobrý den,chtěla bych se zeptat na variantu vytápění koupelny.Chtěla bych koupelnový žebřík,ale nevím,jakou velikost zvolit,ani jaký je odběr elektřiny vzhledem k velikosti topení. Koupelna je veliká cca 4m čtverečné,nezateplený byt,v přízemí nad vlhkým sklepem,koupelna má okno.Děkuji za odpověď
Dobrý den,
Obecně k zapojení elektrického koupelnového žebříku je potřebné mít v uvažovaném místě přívod elektrické energie- vývod, zásuvka a podobně.
Dále neznáme prostorové uspořádání Vaší koupelny, proto nejsme schopni přesně urcit velikost a typ žebříku.
Pro přesné určení optimálního výrobku by bylo ještě nutné od Vás zaslat půdorys koupelny s umístěním okna, dveří a dalšího nábytku a zařízení, která se v místnosti koupelny nachází. Dle stávajících informací se dá předpokládat příkon zařízení cca 500 - 700 W.
Koupelnové žebříky se vyrábějí ve různých velikostech: šířka cca 45 -75 cm a výška cca 77-177 cm. V žebříku je umístěna elektrický patrona o příkonu 300 -1000 W, což představuje hodinový odběr elektrické energie. Topné patrony jsou vyráběny bez časovače, s časovačem - kdy je možné nastavit dobu topení a s termostatem, který by Vám udržoval nastavenou teplotu.



Děkuji
Odpovídá:  Ing. Jaroslav Emmer* - EKIS Jihlava EAV
Téma:  Vytápění
tisk