Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

9.12.13 / dotaz č. 45033
Dobrý den.Mám rodinný domek, kde máme svůj malý výměník a jsme napojeni na teplárnu(horkovod).Jedná se o patrový domek a v systému topení máme i čerpadlo.Tento výměník obsluhoval manžel a ten nyní zemřel.Chtěla jsem se zeptat, co bych měla udělat v případě, že by přestal jít elektrický proud a tím pádem by nešlo ani čerpadlo?Musím topení vypnout?Máme malý švédský antikorový výměník .Vzpomínám si, že manžel říkal, že by to byla chyba a že by se tento výměník mohl zničit.Děkuji moc za odpověď.
Vážená paní,
pokud vaše topení přestane fungovat kvůli výpadku čerpadla, nemělo by výměníku hrozit žádné nebezpečí. Nicméně takto na dálku nedokážeme přesně poradit, protože neznáme způsob zapojení vyšeho topení a výměníku.
Doporučujeme obrátit se na vašeho dodavatele tepla (teplárnu) a tento problém s nimi konzultovat, nejlépe přímo na místě. Teplárna musí vědět, jak je systém zapojený a zda nehrozí porucha při výpadku vašeho topení.
Opakujeme, žádný problém by nastat neměl, standardní řešení vždycky počítá s tím, že teplo nebudete odebírat. Nicméně konzultací s teplárnou získáte jistotu.
Přejeme příjemné bydlení!
J. Truxa. K. Srdečný
Odpovídá:  Ing. Jan Truxa - EKIS Plzeň Ekowatt
Téma:  Vytápění
tisk