Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

18.6.14 / dotaz č. 49029
Dobrý den,
Řeším PENB větší změna dokončené budovy, protokol PENB tedy musí obsahovat doporučená opatření, dle vyhlášky 78 (§9, odstavec 2, písmeno. F).

V mém případě doporučené opatření může byt změna podlahové konstrukce, ale doba návratnosti mě vychází jako neekonomická. V tabulce POSOUZENÍ VHODNOSTI „konstrukce“ mám 2x ANO a 1x NE. Nebo je nutné najít vždy takové opatření s 3x ANO?

Chtěl bych se zeptat jak tedy ve vyplňování průkazu postupovat, když nenaleznu žádné vyhovující opatření?
V grafickém znázornění PENB nevyplním hodnocení ukazující stav při opatření?
A nevyplním ani tabulku VHODNÁ OPATŘENÍ PRO SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY?

Dobrý den,
cílem portálu mpo-efekt.cz je informovat o podpoře státu v prosazování energetických úspor a využití obnovitelných zdrojů energie. Prezentovány jsou hlavní aktuální DOTAČNÍ PROGRAMY, ze kterých je možné získat dotace či jiný druh finanční podpory na projekty úspory energie a efektivního využívání energie. Najdete zde zejména státní program na podporu úspor energie a využití obnovitelných zdrojů energie - PROGRAM EFEKT, ale také přehled dalších národních a evropských dotačních programů.

Internetová poradna i-ekis tedy v žádném případě neslouží k e-learningovému doplňování znalostí profesních specialistů, jejichž výkon činnosti je podmíněn získáním příslušného oprávnění.
Pokud chcete zpracovávat PENB a splňujete příslušné kvalifikační předpoklady, mohu Vám pouze doporučit absolvování některého z přípravných kurzů pro zájemce o zapsání do seznamu energetických specialistů, které pořádá např. www.aea.cz

Lituji, že jsem Vám nemohl podat příznivější informaci.
S pozdravem,
Ing. Jiří Malkovský
Odpovídá:  Ing. Jiří Malkovský* - EKIS Hradec Králové ALKA-RPK tisk