Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

9.3.15 / dotaz č. 55363
Dobry den,
zpracovavam prukaz na objekt (sídliště Ďáblice). Bohuzel nemam k dispozici kompletni dokumentaci. Podle dostupných informací se na 95% jedná o T08 B a to diky složení sekcí, rozponu 6m, kv. 2,8m, typem lodžií i rozměrem sekcí.

Co mi však z půdorysu nesedi, jsou tloustky obvodovych panelu - průčelí 200mm a štítová stěna 250mm. U průčelí si dovoluji odhadnout, že by mohlo jít o křemelinový panel (i když ten by se měl používat pouye v Jižních Čechách), ale u štítové stěny nesedí žádná z nalezených skladeb.
Nemáte více informací o jaké obvodové konstrukce by se mohlo jednat? Dům byl postaven r. 1973, projekt z r. 1971.
Dobrý den,
pokud se jedná o konstrukční soustavu T 08B, tak pro Pražskou variantu této soustavy byly typické následující parametry:
- Štítové stěny jsou nosné, montované z třívrstvých štítových panelů skladebných rozměrů 2,4 m x 2,8 m o celkové tl. 240 mm. Vnitřní nosná železobetonová vrstva je tl. 150 mm, střední tepelně izolační vrstva z pěnového polystyrénu tl. 40 mm a vnější železobetonová vrstva tl. 50 mm.
- Podélné obvodové stěny objektu jsou tvořeny horizontálními parapetními a okenními pásy. Parapetní pásy jsou sestaveny z třívrstvých betonových panelů skladebné délky 6 m, osazených na ocelové konzoly. Skladebná výška parapetních panelů je 1,2 m, celková tl. 190 mm. Vnitřní železobetonová vrstva má tl. 100 mm, střední tepelně izolační vrstva z pěnového polystyrénu 40 mm a vnější železobetonová vrstva 50 mm. Obě železobetonové vrstvy jsou vzájemně spojeny železobetonovými žebry.
Odpovídá:  Ing. Petr Zahradník* - EKIS Praha, Seven tisk