Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

15.6.15 / dotaz č. 58625
Dobrý den,
jsem majitelem RD v Písku. V roce 2009 proběhla výměna oken za euro okna, v roce 2010 jsem provedl kopl. zateplení EPS F tl.120 mm včetně výměny vchodových a garážových dveří a zateplení půdního prostoru mezi krokvemi tl. 180 mm. Vše mimo jakýkoliv dotační program. RD vytápím plynovým kotlem Junkers 24 kw, stáří 18 let, vodu ohřívání el. ohřívačem 150 l. Je zde možnost získat dotaci alespoň na výměnu stávajícího plyn.atmosferického kotle za kondenzační vč. ohřevu vody, popř. jinou ?
Děkuji Vám za čas, který budete věnovat odpovědi.
Dobrý den.
Děkuji za Váš dotaz.

Aktuální výzva Zelená úsporám 2115 podporuje pouze výměny původních hlavních zdrojů tepla na vytápění na tuhá fosilní paliva nedosahující parametrů pro 3. emisní třídu a zdrojů na vyjmenovaná kapalná fosilní paliva za efektivní a ekologicky šetrné zdroje. Dále pak výměnu elektrického vytápění používaného jako hlavní zdroj tepla na vytápění za systém s tepelným čerpadlem. Plynové kotle tam uvedeny nejsou, tento způsob výměny není podporován.
Jiná možnost dotace v této oblasti je v rámci ZÚ na instalaci solárních termických systémů, jedná se o oblast C-3.
Podoblast C.3.1 solární systém na přípravu teplé vody (výše podpory 35 000 Kč/dům)
Podoblast C.3.2 solární systém na přípravu teplé vody a přitápění (výše podpory 50 000 Kč/dům)
Více informací naleznete na stránkách ZÚ.
Podrobné osobní poradenství si lze vyžádat v našem poradenském středisku EKIS, více o nás najdete na www.eccb.cz, kde jsou i kontakty a telefony. Je možno se objednat na bezplatnou konzultaci, kde s Vámi poradce Váš požadavek probere a doporučí vhodné řešení. Na stránkách www.mpo-efekt.cz naleznete i seznam všech středisek EKIS, které může být pro Vás bližší (Blatná, Tábor)
Ing. J. Veselý, poradce, Energy Centre Č. Budějovice
Odpovídá:  Ing. Jiří Veselý - EKIS České Budějovice Energy Centre
Téma:  Vytápění
tisk