Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

17.6.15 / dotaz č. 58685
jak získat dotaci na výměnu ústředního topení (kotel + radiátory) v rodinném domě
Dobrý den,

děkuji za dotaz a v návaznosti na něj uvádím následující.
Ve Vašem případě by se jednalo o výměnu zdroje tepla na tuhá fosilní paliva nedosahující parametrů pro 3. emisní třídu. Dotace se tedy nevztahuje na výmměnu ústředního topení (rozvodů a radiátorů).
V případě, že budete žádat o nový zdroj tepla, je možné dohledat projektanta ČKAIT (Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě) a požádat o zpracování projektové dokumentace a dokladů potřebných pro podání žádosti v rámci 2. výzvy.
Realizace opatření musí být prováděna dodavatelsky, dodavatelem s příslušným oprávněním a odbornou způsobilostí pro provádění prací daného typu.
Žádost v podoblasti podpory C2 lze podat pouze na rodinné domy, jejichž měrná roční potřeba tepla na vytápění EA nepřesahuje 150 kWh / m2 / rok.
Podpora se poskytuje na pořízení a instalaci nového hlavního zdroje tepla na vytápění s případnou přípravou TV včetně příslušenství a jeho zapojení do otopné soustavy.
Žadatel musí čestným prohlášením potvrdit, že zajistil ekologickou likvidaci původního zdroje a že zajistil provedení všech předepsaných revizí a zkoušek.

S pozdravem

Ing. Josef Šťastný
Odpovídá:  Ing. Josef Šťastný* - EKIS České Budějovice Energy Centre
Téma:  Vytápění
tisk