Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

16.12.15 / dotaz č. 64822
Uvažujeme o výměně zdroje tepla v mateřské škole. Objekt je zateplen včetně výměny oken. Je vytápěn 19 let starými plynovými kotli Viadrus o výkonu 2x 70kW. Roční spotřeba plynu cca 10 až 12 000m3. Máme zpracovaný asi 3 roky starý projekt na vytápění kondenzačními kotli.
Narazil jsem na program efekt ze kterého by jsme mohli čerpat 50% dotaci.
Pro prvotní informaci zastupitelstvu dne 11.12.2015 večer, které musí schválit náklady na přípravu by jsem potřeboval následující informace: Je podle Vašeho názoru tato výměna energeticky a ekonomicky výhodná? Je šance v programu efekt s touto žádostí uspět? Jaké jsou orientační náklady před podáním žádosti tzn. na energetický audit a na samotné zpracování žádosti o dotaci.
Děkuji
Dobrý den,

děkujeme za Váš dotaz.

Ano, z Programu Efekt lze žádat o dotaci na Rekonstrukci otopné soustavy a zdroje tepla. Maximální výše podpory jsou 2 mil. Kč s maximálně 50% mírou podpory. Žádost lze podávat nejpozději do 28.2.2016.

Dotaci lze žádat pouze na výměnu starého plynového zdroje za nový zdroj s výrazně lepší účinností (např. kondenzační technologie), nebo starého zdroje na tuhá paliva (dřevo, uhlí, koks) za zdroj na tuhá paliva s výrazně lepší účinností. Vás se týká první případ.

V případě realizace kotle na zemní plyn budou podporovány v rámci Programu Efekt pouze kondenzační plynové kotle plnící parametry nařízení Komise (EU) č. 813/2013, kterým se provádí směrnice Evropského parlamentu a Rady 2009/125/E, pokud jde o požadavky na ekodesign ohřívačů pro vytápění vnitřních prostorů a kombinovaných ohřívačů (požadavky od 26. 9. 2018).

Pokud by Vás zajímaly ještě další informace, neváhejte se na nás obrátit.

V případě zájmu o osobní konzultaci v našem středisku EKIS si prosím nejdříve sjednejte telefonicky termín schůzky.

S pozdravem
EKIS Zlín
Odpovídá:  Ing., Ph.D Martin Janča* - EKIS Zlín
Téma:  Vytápění
tisk