Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

2.3.16 / dotaz č. 66798
Objektivní určení - rozúčtování tepla pro část školy (zš), která je využívána jiným subjektem (zuš) vůči zbytku školy, kdy rozúčtování dle poměru vytápěné plochy pro nás není dostatečné, vzhledem k jinému režimu zmiňované části (vytápění i v odpoledních hodinách)a vytápění na vyšší teplotu.
Dobrý den, děkuji za Váš dotaz.
Pokud jsem správně pochopil, tak se jedná o objektivní určení – rozúčtování spotřeby tepla pro část školy, která je užívána jiným subjektem vůči zbytku školy..
Rozúčtování pouze dle poměru vytápěné plochy pro Vás není dostatečné, protože zmiňovaná část (ZUŠ) je vytápěna na jinou teplotu.
Rozúčtování v souladu s vyhl. 269/2015 proveďte buď
A/ výpočtem podílu včetně zohlednění rozdílu teplot u zmiňované části a zbytku školy, ale nutno říct, že vzhledem k počtu místností a skutečnosti, že např. chodby jsou vytápěny na jinou teplotu , než kabinety a třídy – doporučuji toto zadat specialistovi
B/ Technicky je možné komerčně zadat odbornému subjektu , který by mohl instalovat měřiče tepla
1/ na řešenou část
2/na hlavní odchozí větve z kotelny .

Takto je možné zadat specializovaným odborným subjektům, které poskytují komplexní služby v oblasti měření a regulace tepla i vody, včetně dodávek vlastních přístrojů a návaznou službu rozúčtování nákladů na teplo, vodu a dalších služeb a to i včetně samotné služby rozúčtování.
Konkrétní subjekty nezmiňuji, lze je však dohledat např. na webových stránkách.
V případě potřeby upřesnění mě můžete kontaktovat telefonicky na níže uvedeném tel. čísle

Děkuji, s pozdravem Radek Sláma, tel. 724 614 711.
Odpovídá:  Radek Sláma* - EKIS Letovice MAS
Téma:  Vytápění
tisk