Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

11.11.16 / dotaz č. 75978
Dobrý den,potřebovala bych poradit dle revize kotle:Kovo podnik Mp Bardějov,typ K27,vyr.č.1324,rok výr.1999,měn.výkon 27 kw,palivo tuhé,kons.tlak 0,3 MPa,vzd.hořlavin min.0,4m.Nevím kam se obrátit ohledně revize,podnik již není. Revizori kteří to dělají v našem okolí mi neumí poradit.Kotel je v dobrém stavu,protože původní majitelé dům využívali o víkendech od jara do pozimu.Bydlíme v něm tři roky stále a kominík,když dělá revize komínu,říká že je vidět,že do kotle dáváme jen to co tam patří.Děkuji předem za radu
Podle zákona 201/2012 Sb. §17 odst. 1, písm. h) je každý majitel spalovacího zdroje na pevná paliva o jmenovitém příkonu 10 až 300kW včetně, který slouží jako zdroj tepla pro teplovodní soustavu, povinen provádět jednou za dva roky kontrolu technického stavu a provozu tohoto zdroje. Podle §41 odst. 15 musí první kontrola proběhnout nejpozději do 31.12.2016.
Kontrolu je oprávněna provést jen osoba, která je proškolena výrobcem a je držitelem oprávnění k instalaci, provozu a údržbě.
Kdo může provést kontrolu kotle od neznámého výrobce?
Kontrolu těchto kotlů může provést osoba proškolená jinou společností
pokud jsou konstrukčně podobné vašemu kotli.
Odpovídá:  Ing. Tomáš Krásný* - EKIS Praha, Energetické poradenství
Téma:  Vytápění
tisk